Oblikovane, senzualne i pune usne

Povećanje i oblikovanje usana

Povećanje usana

Punije usne su oduvijek smatrane najzavodljivijim djelom lica, odrazom senzualnosti, mladosti i vitalnosti. Istovremeno, ravnomjerne i prirodno pune usne imaju značajnu ulogu na cjelokupan uravnotežen izgled lica. Usne koje nisu uravnotežene s ostatkom lica često mogu biti razlog gubitka samopouzdanja i nezadovoljstva. Zato je povećanje usana jedan od najčešćih postupaka u kozmetičkoj praksi. Povećanje usana s hijaluronom je siguran i jednostavan postupak koji doprinosi značajnom i suptilnom poboljšanju.

povecanje usana

Što je povećanje usana?

Činjenica je da mnoge dame žele ravnomjerno pune usne. Povećanje usana je kozmetički postupak koji kirurškim putem ili određenim tretmanom utiče na povećanje veličine usne. Može se izabrati povećanje obje usne, gornje ili donje usne. Hoće li će povećanje usana biti trajno ili privremeno zavisi od izabrane nadogradnje. Prisutno je nekoliko različitih tehnika za povećanje usana. Većina podrazumijeva ubrizgavanje materijala koji usnama vraća mlađi oblik i punoću. Povećanje usana može se obaviti na razne načine stvarajući puniji i definiraniji oblik. Koja vrsta povećanja usana će se koristiti zavisi od pacijenta i njegove želje u smislu očekivanog kozmetičkog rezultata. Iako ne postoji jedinstven recept za savršeno pune usne, pristup koji odgovara svima je tretman s hijaluronom. Nekirurško povećanje usana pomoću hijalurona omogućava da se postigne puniji osmjeh, dajući u potpunosti prirodni izgled koji će se svima dopasti. Naime, hijaluron je gotov proizvod koji pruža prirodan osjećaj kada se ugradi u meko tkivo.

Zašto odabrati povećanje usana pomoću hijalurona?

Možda se pitate zašto odabrati povećanje usana uz pomoć hijalurona? Iako postoji više vrsta tretmana za povećanje usana, među najčešćom vrstom koja se koristi je hijaluron, prirodna supstanca koja pomaže u povećanju volumena. Povećanje usana uz pomoć hijalurona je ugodan i jedan od najboljih za postizanja prirodnog izgleda. U postupku povećanja usana, lijekar procjenjuje simetriju i oblik usana kao i ravnotežu lica na osnovu čega odlučuje koliko bi usne trebale biti punije. Zatim se hijaluron ubrizgava u obje, donju ili gornju usnu. Postupak povećanja usana traje obično od 15 do 30 minuta, omogućavajući najbolje rješenje. Tretman s hijaluronom ima brojne prednosti i omogućava:

 • Postizanje punijih i većih usana.
 • Povećanje prirodno tankih usana.
 • Uravnoteženiji izgled usana.
 • Smanjuje pojavu tankih linija oko usana.

Da li je povećanje usana dobro za mene?

Povećanje usana može se izvesti na nekoliko načina, a svaka vrsta medicinskog ili kozmetičkog postupaka u velikoj mjeri može promjeniti izgled i oblik usana povećavajući njihovu punoću. Najčešći postupak uključuje ubrizgavanje hijalurona, prirodne supstance, koja pomaže u povećanju volumena usana. Pacijenti su vrlo često iznenađeni kako povećanje usana s hijaluronom, jednostavnim tretmanom može poboljšati i popraviti cijeli izgled njihovog lica. Svaki postupak povećanja usana s hijaluronom je prilagođen postizanju estetskih ciljeva za lice. Ugledni stručnjaci posvećeni su u tome da pomognu pacijentu da poboljša samopouzdanje i izgled. Kombinirajući najmoderniji pristup s izvanrednim kvalitetom, pacijentima je ponuđen najviši nivo sigurnosti i prilagođen je postizanju estetskih ciljeva za lice.

Prednosti povećanja usana hijaluronom

Hijaluron ima nekoliko važnih prednosti. Primarna dobrobit povećanja usana hijaluronom su odlični rezultati što uh čini savršenom opcijom za osobe s tankim usnama.

 1. Povećanje usana kao deo kozmetičkog postupaka omogućava pune i zaobljene usne.
 2. Povećanje usana hijaluronom daje volumen i omekšava fine linije.
 3. Povećanje volumena uz pomoć hijalurona pruža poboljšani oblik i konturu što osigurava savršen i suptilan izgled usana.
 4. Povećanje usana s hijaluronom podrazumijeva jednostavan postupak zahvaljujući naprednim tehnikama.
 5. Rezultat su punije i lijepo oblikovane usne.
 6. Može se završiti s jednostavnim tretmanom.
 7. Osobe koje žele povećanje usana mogu biti različitih starosnih skupina.
 8. Pacijent se istog dana možete vratiti svojoj rutini.
 9. Alergijska reakcija je malo vjerojatna.

Da bi ste zakazali konzultacije i razgovarali sa stručnjacima kako vam povećanje usana može pomoći u postizanju vaših estetskih ciljeva možete se obratiti jednoj od najboljih ordinacija.

Iskoristite akcije i popuste

Imate li pitanja ili želite rezervirati svoje termin slobodno nas kontaktirajte

Iskoristite akcije i popuste

Pristupačne i povoljne cijene za svakoga. Dogovorite termin već danas!