Oblikovane, senzualne i pune usne

Povećanje i oblikovanje usana

Trajno povećanje usana

Trajno povećanje usana posljednjih nekoliko godina privlači sve veću pažnju velikog broja osoba koje žele poboljšati svoje samopouzdanje. Mnogi koji su nezadovoljni tankim izgledom usnama kojima nedostaje punoća i definicija odlučuju se za trajno povećanje usana nekom od dostupnih metoda. Koža se mjenja starenjem, što utiče na izgled i teksturu usana. Tijekom vremena punoća usana se postepeno smanjuje, pa usne postaju ravnije i tanje, definiranost gornje usne je nejasna, što utiče na ravnotežu između usana i ostalih crta lica. Također, javljaju se fine linije koje zamjenjuju jednolik izgled usana. Trajno povećanje usana spada u dugoročno rješenje za tanke usne kojima nedostaje volumen. Za postizanje željenih rezultata možete birati između različitih tretmana. Ako ste zainteresirani za trajno povećanje usana tada na raspolaganju imate više metoda: povećanje usana vlastitim masnim tkivom, neresorptivnim filerima ili implantima. Ovi tretmani su među veoma popularnim.

Trajno povećanje usana

Kako se postiže trajno povećanje usana?

Činjenica je da se ništa ne može usporediti sa samopouzdanjem kada je u pitanju izgled crta vašeg lica. Žene i muškarci različitog starosnog doma žele punije usne koje su obilježje mladosti, ženstvenosti i privlačnosti. Brojni kozmetički proizvodi mogu doprinijeti samo kratkotrajnom efektu koji traje od dan do dva. Također, većina kratkoročnih postupaka podrazumijeva neinvazivne tretmane s brzim razdobljem oporavka. Međutim, plastična kirurgija pruža dugotrajna rješenja za trajno povećanje usana koji je jedan od najboljih tretmana. Korištenjem mekih implanta može se promjeniti oblik i volumen usana i tako postići željeni rezultat. Mekani implanti se postavljaju kroz male rezove na uglovima usana i učvršćuju na svoje mesto, pojačavajući volumen gornje i donje usne. Trajno povećanje usana se preporučuje osobama koje imaju dovoljno usnog tkiva kako bi implantat učinio da usne izgledaju prirodno. Pre donošenja odluke neophodno je savjetovati se s plastičnim kirurgom.

Trajno povećanje usana neresorptivnim filerima

Trajno povećanje usana spada u dugoročna rješenja kod tankih usana kojima nedostaje volumen. Postupkom za trajno povećanje usana filerima dobiva se savršena izgled i volumen. Da bi se postigao željeni rezultat može se birati između više različitih tretmana i dostupnih rješenja. Naime, trajno povećanje usana neresorptivnim filerima je za sve one koji ne žele učestale tretmane na usnama ili u slučaju da privremeni fileri nisu dali zadovoljavajući rezultat. Neresorptivni fileri za usne traju oko 10 godina, a interesiranje za ovaj proizvod je posljednjih godina veoma veliko kod brojnih pacijenata širom sveta. Nakon što se u usne ubrizga trajni neresorptivni fileri ne preporučuje se drugi tretmani, poput privremenih preko njih.

Trajno povećanje usana vlastitim masnim tkivom

Iako je trajno povećanje usana neresorptivnim filerima veoma popularno i dobro prihvaćeno zbog dugotrajnih rezultata, postoje i druge vrste tretmana koji pružaju veći volumen. Dakle, sve u zavisnosti od željenog ishoda i rezultata koje želite postići. Jedno od rješenja je i povećanje usana vlastitim masnim tkivom. Reč je o tretmanu prijenosa masti gdje se u usne ubrizgava mali deo masnih stanica s drugog područja vašeg tela, kako bi se dobio željeni volumen. Trajno povećanje usana vlastitim masnim tkivom može biti idealno rješenje ako vas brine ubrizgavanje bilo koje druge vrste neprirodnih tvari u usne. Baš kao i kod postupka s neresorptivnim filerima ovaj tretman nudi održivije rezultate.

Što je najvažnije kada je u pitanju trajno povećanje usana?

Usne kao jedna od najvažnijih tačaka lica djeluju u ravnoteži s vašim očima i koštanom strukturom što odaje cjelokupnu estetiku lica. Ako ste se odlučili za trajno povećanje usana neophodno je odabrati visokokvalificiranog stručnjaka koji se razume u anatomiju lica i zna koji tretman je najpogodniji kako vaše usne ne bi izgledale pretjerano veliko, asimetrično i kako bi ste izbjegli nuspojave poput ožiljaka. Dakle, istražite ono što bi moglo biti najbolje za vas, a zatim zatražite stručne konzultacije s nekim od najboljih medicinskih stručnjaka.

Iskoristite akcije i popuste

Imate li pitanja ili želite rezervirati svoje termin slobodno nas kontaktirajte

Iskoristite akcije i popuste

Pristupačne i povoljne cijene za svakoga. Dogovorite termin već danas!